Köylü Kahkesi
Malzemeler:
- 1/2 bardak süt
- 1/2 bardak şeker
- 1/2 bardak sıvıyağ
- 1/2 paket margarin
- 3 yemek kaşığı mayana (anason)
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 3 kaşık küncü (susam)
- 1/2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta (akı içine sarısı yüzüne)
- (dilerseniz
kendir tohumu, siyah susam da ekleyebilirsiniz, normalde kahkeye bunlar
da konuluyor ama bu sefer annemler koymadı. Şahsen ben kendir tohumu
çıtır çıtır ağıza gelince çok seviyorum)
- Buzdolabından
önceden çıkardığınız margarini ve şekeri derin bir kaba koyup iyice
yoğurun. Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri
ekleyerek yoğurmaya devam edin - Yoğurduğunuz
tüm malzemelere kabartma tozunu da ekledikten sonra yavaş yavaş ununu
eklemeye başlayın. Un için aldığı kadar tabiri hoş görünmüyor ama
buradaki ölçü hamuru oldukça yumuşak yapmanız. Ne kadar yumuşak olursa
o kadar ağızda dağılıyormuş (bizim deyimimizle hıyır hıyır). Yani hamur
elinize yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın. - Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta veya iki elinizin arasında
uzattığınız hamurun uçlarını birleştirip yağladığınız tepsiye dizin - Üzerine yumurtanın sarısını sürerek fırında üzeri kızarana kadar pişirin