Tarimifiz soyle:
- 1 yumurta
- Oda sicakliginda yumsamis,150 gr margarin, veya tereyagi
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 cup,(200 gr) misir nisastasi
- 1/2 cup, (100ml) siviyag
- 2 cup un, (280 gr)
- bir paket vanilya
- 1 tatli kasigi kabartama tozu
Kurabiyelerin disina bulamak icin:
- 1/2 su bardagi tozseker
- 2 tatli kasigi tarcin
Seker ve tarcin bir kapta iyice karistilir ve kurabiyelerin pisip, firindan cikmasi icin bir kenarda bekletilir.
Kurabiye malzemeleri, bir kapta karistirilir.( Gulenay'in
verdigi olcu ile yaptim ve ele yapismayan yumsakca bir hamur oldu.) El
ile, uzunca ve biraz da kalinca cubuk sekli verilir ve uclarindan
baslayarak verevine kesilir. Kurabiyeler, onceden 180 C de isitilmis
firinda 20-25 dakika kadar pisirilir.
Firindan cikan sicak kurabiyeler, onceden hazirlanan, sekerli ve tarcinli karisima bulanir ve soguduktan sonra afiyet ile yenir.
Kucuk bir hatirlatma, arkadasim evinde misir nisastasi
bitince, pirinc unu ile yapmisti, oda harikaydi, malzeme eksikliginde
kullanilabilir .