Az
malzeme ile yapılıp, kolayca ortaya çıkıyorlar. Üstelik şık ve
lezzetliler. Hemen hemen hepsinde hamuru aynı yapıyorum. Aşağı yukarı
kremada öyle. Ama süsleme konusunda ufku o kadar açık bir tatlı ki!
Nasıl ve hangi malzeme ile süslerseniz süsleyin hepsi şık duruyor. Ne
çok övgü aldı benden bu tartlar değilmi? Ah birde kalorisi çok düşük
olsaydı ne güzel olurdu.
Krema malzemeleri;
*2 su bardağı süt,
*4 yemek kaşığı şeker,
*1 yenek kaşığı tepeleme un,
*1 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
*1 yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.
*100 gr kadar labne peynir,
Hazırlanışı;
Soğuk
sütüne içine labne peynir hariç tüm malzemeyi katarak karıştırın ve
muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Pişen kremaya biraz
ılındıktan sonra labneyi ekleyin ve mikserle en az 5 dakika çırptıktan
sonra, pişmiş ve soğumuş tart hamurunun üzerine dökün. Üstünü ben
mandalina ve evde çok az kalmış olan böğürtlenlerle süsledim. Ama sizin
canınız hangi meyveyi istiyorsa onunla süsleyebilirsiniz. Meyveleri
yerleştirdikten sonra üstlerine çok az bal sürünki hem kararmasınlar
hemde parlak görünsünler. Afiyet olsun.