Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    HAMSİLİ PİLAV

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : HAMSİLİ PİLAV Simarik
    Puanlar : 11849
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    HAMSİLİ PİLAV Empty HAMSİLİ PİLAV

    Mesaj  Oktay Usta Cuma 25 Nis. 2008, 18:09

    HAMSİLİ PİLAV 2237418470_f93c034ba0
    HAMSİLİ PİLAV
    Malzemeler;
    *1,5 -2 kg hamsi,
    *2 su bardağı pirinç,
    *1 adet soğan,
    *2 yemek kaşığı çamfıstığı,
    *2 yemek kaşığı kuş üzümü,
    *3 yemek kaşığı tereyağı,
    *tuz, nane, karabiber.
    *1 tatlı kaşığı toz şeker.
    Hazırlanışı;
    1.Soğanı
    yemeklik doğrayın. Tereyağında soğanı, şekerle beraber kavurun. Pirinci
    iyice yıkayıp, süzdükten sonra soğana ilave ederek kavurmaya devam
    edin.
    2.Tuz ve 3 - 3,5 su bardağı su ilave ederek, orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
    3.Kuşüzümü (suda bekletilmiş), nane ve karabiberi ekledikten sonra, pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın.
    4.Hamsilerin kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
    5.Bir
    borcamı veya kelepçeli kek kalıbı yağladıktan sonra hamsileri kuyruk
    kısımları dışarı gelecek şekilde aralıksız dizin.Kalıbın kenarlarınada
    hamsileri dizin.
    6.Pilavı, hamsilerin içine dökün ve düzeltin.
    7.Üstünü yağlı kağıt ile kapatarak, önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirin.
    8.Pişen pilavı,servis tabağına ters çevirerek yerleştirin, dilerseniz limon ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma 10 Mayıs 2024, 08:49