HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler;
*1,5 -2 kg hamsi,
*2 su bardağı pirinç,
*1 adet soğan,
*2 yemek kaşığı çamfıstığı,
*2 yemek kaşığı kuş üzümü,
*3 yemek kaşığı tereyağı,
*tuz, nane, karabiber.
*1 tatlı kaşığı toz şeker.
Hazırlanışı;
1.Soğanı
yemeklik doğrayın. Tereyağında soğanı, şekerle beraber kavurun. Pirinci
iyice yıkayıp, süzdükten sonra soğana ilave ederek kavurmaya devam
edin.
2.Tuz ve 3 - 3,5 su bardağı su ilave ederek, orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
3.Kuşüzümü (suda bekletilmiş), nane ve karabiberi ekledikten sonra, pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın.
4.Hamsilerin kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
5.Bir
borcamı veya kelepçeli kek kalıbı yağladıktan sonra hamsileri kuyruk
kısımları dışarı gelecek şekilde aralıksız dizin.Kalıbın kenarlarınada
hamsileri dizin.
6.Pilavı, hamsilerin içine dökün ve düzeltin.
7.Üstünü yağlı kağıt ile kapatarak, önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirin.
8.Pişen pilavı,servis tabağına ters çevirerek yerleştirin, dilerseniz limon ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.