Uzun
yıllar önce Sofra Dergisi'nde "Uçan Kurabiye" ismi ile yayınlanan bu
tarif, bizim evde Bora'nın yeniden adlandırmasıyla "Ufo Kurabiye" diye
anılır oldu. Tabiiki gündemdeki Ufo haberlerinin ve çeşit çeşit Ufo
yorumlarının da bu isimlendirmede payı yok değil. Tarifleri
isimlendirirken bile gündem ne kadar çok öne çıkıyor fark ettiniz mi?
Uzun
yıllardır yaptığım bu kurabiye herkes tarafından beğeniliyor ve
seviliyor. Hatta hamur işleri ve tatlılar ile arası hiç iyi olmayan
kayınvalidemin bile favorisi! Artık gerisini siz düşünün
Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( veya margarin )( oda ısısında)
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 adet yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*3 su bardağı kadar un, ( yinede siz kıvama göre un miktarını artırabilirisiniz)
*3 çorba kaşığı kakao.
Hazırlanışı;
1.Kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp, iyice yoğurun.
2.Yoğurduğunuz hamuru iki eşit parçaya ayırın.
3.Parçalardan
birine kakao ekleyip yoğurun. Diğer parçaya eklediğiniz kakao oranında
yani 3 çorba kaşığı un daha ekleyip onu da yoğurun.
4.Her bir parçayı 2 cm çapında uzun rulo yapıp, birbirine paralel yan yana uzatın ve 1 cm eninde dilimler halinde kesin.
5.Kestiğiniz dilimlerden bir kakaolu, bir sade parça alıp yanyana avucunuzun içinde aynı yöne yuvarlayın.
6.Spiral
şeklinde karışan iki hamurdan oluşturduğunuz kurabiyelerin üstlerine
hiç bastırmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine biraz aralıklarla
yerleştirin.
7. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri çatlak çatlak oluncaya kadar, ancak çokta kızartmadan pişirin.
8.Kurabiyeleri iyice soğuduktan sonra servis yapın. Çünkü kıvamı o zaman çok güzel oluyor. Afiyet olsun.