PEMBELİ PASTA
PANDİSPANYA
KREMA İÇİN
ÜZERİ İÇİN
YAPILIŞI
Önce
yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın.un kabartma tozu, vanilya,1
kaşık nişastayı koyu tahta kaşıkla karıştırın.24 cm lik kelepçeli
kalıbı yağlayıp unlayın hamuru içine dökün 175 derecede 25 , 30 dakika
pişirin.soğuduktan sonra ortadan uzun bir bıçakla iki bölün ,vişne
suyundan 1 kaşık alın 2kaşık şekerle beraber yarım su bardağı suya
karıştırın kaşık yardımıyla keki ıslatın ,krema malzemelerinin hepsini
karıştırıp pişirin soğuduktan sonra kekin içine yarısını koyun bıçakla
düzeltin yarım keki üzerine kapatın
Kalan
kremayla her tarafını kapatın.yarım bardak sütle şantiyi köpürtün
istediğiniz şekilde süsleyin 1 gece buzdolabında bekletin.
Vişne suyu dondurucuda vardı onu kullandım
AFİYETOLSUN
PANDİSPANYA
- 4 adet yumurta
- 4 fincan un
- 4 fincan şeker
- 1 kaşık nişasta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
KREMA İÇİN
- Yarım litre süt
- 1paket vanilya
- 6 silme çorba kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 50 gram margarin
- yarım su bardağı vişne suyu
- çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
ÜZERİ İÇİN
- Yarım su bardağı süt
- 1 poşet sade krem şanti
YAPILIŞI
Önce
yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın.un kabartma tozu, vanilya,1
kaşık nişastayı koyu tahta kaşıkla karıştırın.24 cm lik kelepçeli
kalıbı yağlayıp unlayın hamuru içine dökün 175 derecede 25 , 30 dakika
pişirin.soğuduktan sonra ortadan uzun bir bıçakla iki bölün ,vişne
suyundan 1 kaşık alın 2kaşık şekerle beraber yarım su bardağı suya
karıştırın kaşık yardımıyla keki ıslatın ,krema malzemelerinin hepsini
karıştırıp pişirin soğuduktan sonra kekin içine yarısını koyun bıçakla
düzeltin yarım keki üzerine kapatın
Kalan
kremayla her tarafını kapatın.yarım bardak sütle şantiyi köpürtün
istediğiniz şekilde süsleyin 1 gece buzdolabında bekletin.
Vişne suyu dondurucuda vardı onu kullandım
AFİYETOLSUN