Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Simarik
    Puanlar : 12217
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Empty DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )

    Mesaj  Oktay Usta Çarş. 23 Nis. 2008, 02:06

    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )


    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Demir1



    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Demir2 DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Demir3

    DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Demir4 DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY ) Demir5



    MALZEMELER

    * 4 adet yumurta

    * 4 yemek kaşığı nişasta

    *Yarım paket kabartma tozu

    * 2 bardak un

    * 1.5 bardak su

    * 1 fiske tuz

    ŞURUBU İÇİN

    - 3 bardak şeker

    - 3 bardak su

    - 10 damla limon suyu

    YAPILIŞI

    Yumurta,
    kabartma tozu ve tuzu iyice çırpın. Karışıma 1,5 bardak su,nişasta ve
    un ilave ederek tekrar iyice çırpın.mikserle çırpmayın,çırpma teli
    kullanın, akıcı bir hamur olacak. Bu karışımı 10 dk kadar bekletin.
    Kızartma kabınıza demir kalıbın üstünü bandıracak kadar sıvı yağ koyun.
    Yağı harlı ateşte kızdırın. Yağın içinde tamamen ısınmış olan demir
    kalıbı hamura batırın. (Hamurun demir kalıbın üstüne çıkmamasına
    özellikle dikkat edin.)


    Kızgın
    demir kalıba hamur yapışacaktır, bunu kızgın yağın içine bırakın birkaç
    saniye kalıbı hiç hareket ettirmeyin. Çünkü hamur sertleşmeden kalıbı
    oynatırsanız hamurun şekli bozuk olur. Hamur yağda sertleşmeye
    başladığında demir kalıbı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde, demirin
    şeklini alan hamur kalıptan ayrılacaktır.ayrılmazsa çataldan yardım
    alın Yağda hamurun iki tarafını da kızartın.
    Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerine yerleştirin.
    Demir kalıp hamurdan ayrılınca kalıbı yağın içine batırın ve demir
    ısındığında aynı işlemleri tekrar edin.hazırladığımız hamurdan 27 tane
    tatlı çıkıyor buz dolabında şerbetlemeden 10 gün saklayabilirsiniz


    Daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete kızarttığınız hamurları batırıp servis yapın.
    AFİYETOLSUN

      Similar topics

      -

      Forum Saati Ptsi 11 Kas. 2024, 00:40