DEMİR TATLISI ( UŞAK - ULUBEY )
MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı nişasta
*Yarım paket kabartma tozu
* 2 bardak un
* 1.5 bardak su
* 1 fiske tuz
ŞURUBU İÇİN
- 3 bardak şeker
- 3 bardak su
- 10 damla limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta,
kabartma tozu ve tuzu iyice çırpın. Karışıma 1,5 bardak su,nişasta ve
un ilave ederek tekrar iyice çırpın.mikserle çırpmayın,çırpma teli
kullanın, akıcı bir hamur olacak. Bu karışımı 10 dk kadar bekletin.
Kızartma kabınıza demir kalıbın üstünü bandıracak kadar sıvı yağ koyun.
Yağı harlı ateşte kızdırın. Yağın içinde tamamen ısınmış olan demir
kalıbı hamura batırın. (Hamurun demir kalıbın üstüne çıkmamasına
özellikle dikkat edin.)
Kızgın
demir kalıba hamur yapışacaktır, bunu kızgın yağın içine bırakın birkaç
saniye kalıbı hiç hareket ettirmeyin. Çünkü hamur sertleşmeden kalıbı
oynatırsanız hamurun şekli bozuk olur. Hamur yağda sertleşmeye
başladığında demir kalıbı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde, demirin
şeklini alan hamur kalıptan ayrılacaktır.ayrılmazsa çataldan yardım
alın Yağda hamurun iki tarafını da kızartın.
Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerine yerleştirin.
Demir kalıp hamurdan ayrılınca kalıbı yağın içine batırın ve demir
ısındığında aynı işlemleri tekrar edin.hazırladığımız hamurdan 27 tane
tatlı çıkıyor buz dolabında şerbetlemeden 10 gün saklayabilirsiniz
Daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete kızarttığınız hamurları batırıp servis yapın.
AFİYETOLSUN
MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı nişasta
*Yarım paket kabartma tozu
* 2 bardak un
* 1.5 bardak su
* 1 fiske tuz
ŞURUBU İÇİN
- 3 bardak şeker
- 3 bardak su
- 10 damla limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta,
kabartma tozu ve tuzu iyice çırpın. Karışıma 1,5 bardak su,nişasta ve
un ilave ederek tekrar iyice çırpın.mikserle çırpmayın,çırpma teli
kullanın, akıcı bir hamur olacak. Bu karışımı 10 dk kadar bekletin.
Kızartma kabınıza demir kalıbın üstünü bandıracak kadar sıvı yağ koyun.
Yağı harlı ateşte kızdırın. Yağın içinde tamamen ısınmış olan demir
kalıbı hamura batırın. (Hamurun demir kalıbın üstüne çıkmamasına
özellikle dikkat edin.)
Kızgın
demir kalıba hamur yapışacaktır, bunu kızgın yağın içine bırakın birkaç
saniye kalıbı hiç hareket ettirmeyin. Çünkü hamur sertleşmeden kalıbı
oynatırsanız hamurun şekli bozuk olur. Hamur yağda sertleşmeye
başladığında demir kalıbı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde, demirin
şeklini alan hamur kalıptan ayrılacaktır.ayrılmazsa çataldan yardım
alın Yağda hamurun iki tarafını da kızartın.
Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerine yerleştirin.
Demir kalıp hamurdan ayrılınca kalıbı yağın içine batırın ve demir
ısındığında aynı işlemleri tekrar edin.hazırladığımız hamurdan 27 tane
tatlı çıkıyor buz dolabında şerbetlemeden 10 gün saklayabilirsiniz
Daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete kızarttığınız hamurları batırıp servis yapın.
AFİYETOLSUN