MALZEMELER
- 2 bardak süt
- 2 yumurta,birinin sarısı üzeri için
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- kayası reçeli
YAPILIŞI
Mayayı
bir yemek kaşığı şekerle 1 çay bardağı ılık su ilave ederek karıştırın
10 dakika beklesin kabarması için,yoğurma kabına yumurtaları 1çay
bardağı şekeri,sütü, kabarmış olan mayayı karıştırın aldığı kadar un
koyarak toparlanabilir yumuşaklıkta hamur yapın
1saat dinlensin mayalanması için.
hamurdan küçük parçalar koparın elinizle yuvarlak açın reçelden koyun kapat kenarlarını iyi bastırın açılmasın pişerken
Üzerlerine yumurta sarısı sürün 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.
servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin
Ben kayısı reçeliyle yaptım . evinizde ne reçeli varsa onunla yapabilirsiniz
AFİYETOLSUN