RENKLİ KURABİYE
Bu da sizlere dün bahsettiğim kurabiye. Bana çok sevimli geldiler.
Tarifi Dr.Oetker vanilya paketinin arkasında vardı. Bu kurabiyenin
hamurunu buzdolabında yaklaşık 2 gün kadar muhafaza ettikten sonrada
pişirebilirsiniz. Yani rulo şeklini verdikten sonra straç folyoya
sarılır ve o şekilde bekletilir.
Malzemeler:
olsun.
Bu da sizlere dün bahsettiğim kurabiye. Bana çok sevimli geldiler.
Tarifi Dr.Oetker vanilya paketinin arkasında vardı. Bu kurabiyenin
hamurunu buzdolabında yaklaşık 2 gün kadar muhafaza ettikten sonrada
pişirebilirsiniz. Yani rulo şeklini verdikten sonra straç folyoya
sarılır ve o şekilde bekletilir.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 125g. margarin veya
tereyağı (yumuşamış) - 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2,5 - 3 su bardağı un
- Yumuşamış margarin ile
pudra şekerini iyice ezin. - Üzerine yumurta, vanilin,
un ve kabartma tozunu ilave edip hamur yapın. - Hamuru ikiye ayırın.
Yarısına bir yemek kaşığı kakao karıştırın. - Her iki hamuruda biraz
açın ve üst üste koyun. Açmaya devam ederek dikdörtgen şekli verin ve rulo
yapın. - Buzlukta 20dk. bekletin
ve ısınmasına izin vermeden ince dilimler halinde kesin. - 175°C’ye ısıtılmış
fırında hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 – 30dk.) pişirin.
olsun.