AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK:
1 1/4 ölçek su
2 küçük ölçek tuz
2 büyük ölçek tozşeker
2 büyük ölçek sıvıyağ veya tereyağı
4 kap un
1 1/2 küçük ölçek kurumaya
2 büyük ölçek ayçekirdeği
HAZIRLANIŞI:
Ekmek makinanızın hamur karıştırma kabına sırasıyla ölçek yardımıyla bir tam bir de yarım
ölçek ılık su ekleyin üzerine ölçek ile tuzunu,toz şekerini,sıvıyağını,ve 4 ölçek silme ununu
ekleyin.Unun tam ortasına küçük ölçek ile kuru mayayı ilave edin.Hamurunuzun oluşturan tüm
malzemelerin üzerine istediğiniz malzemeyi üzüm,ceviz,kuru kayısı ekleyebilirsiniz. biz ayçekirdeği
kullandık
ve 2 büyük ölçek ekledik. Daha sonra makinenizi ayarlayın. Eğer
makineniz yoksa hamuru elinizle yoğurup, şekil verip tepside iki misli
olana kadar kabardıktan sonra. fırında 200 derecede pişirin. Fırına
vermeden önce üzerine su sürebilirsiniz. afiyet olsun.
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK:
1 1/4 ölçek su
2 küçük ölçek tuz
2 büyük ölçek tozşeker
2 büyük ölçek sıvıyağ veya tereyağı
4 kap un
1 1/2 küçük ölçek kurumaya
2 büyük ölçek ayçekirdeği
HAZIRLANIŞI:
Ekmek makinanızın hamur karıştırma kabına sırasıyla ölçek yardımıyla bir tam bir de yarım
ölçek ılık su ekleyin üzerine ölçek ile tuzunu,toz şekerini,sıvıyağını,ve 4 ölçek silme ununu
ekleyin.Unun tam ortasına küçük ölçek ile kuru mayayı ilave edin.Hamurunuzun oluşturan tüm
malzemelerin üzerine istediğiniz malzemeyi üzüm,ceviz,kuru kayısı ekleyebilirsiniz. biz ayçekirdeği
kullandık
ve 2 büyük ölçek ekledik. Daha sonra makinenizi ayarlayın. Eğer
makineniz yoksa hamuru elinizle yoğurup, şekil verip tepside iki misli
olana kadar kabardıktan sonra. fırında 200 derecede pişirin. Fırına
vermeden önce üzerine su sürebilirsiniz. afiyet olsun.