BOL YEŞİLLİKLİ HAMSİLİ EKMEK
Malzemeler:
1 demet pazı
Bir kase hamsi
4 sap taze soğan
4 sap pırasanın yaprakları
2 adet domates
4-5 adet sivri yeşil biber
1 demet taze nane
alabildiği kadar mısır unu
1 çay b. sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak 1 demet pazı, 4 sap taze soğan,1 demet taze nane ve
4 sap pırasanın yaprakları doğranıp bir karıştırma kabına alınır.
üzerine 5 adet sivribiber ve 2 domates doğranarak eklenir.üzerine
tuz ve karabiber eklenerek hafif suyu çıkana kadar ovulur.Hamsiler
doğranarak eklenir.daha sonra üzerine 1 su bardağı ılık su ve
1 çay bardağı sıvıyağ eklenir.alabildiği kadar mısır unu ile yoğurularak
tepsiye dökülür.fırında üzeri kızarana kadar pişirillir.Bol sebzeli, hem
de balıklı nefis bir ekmek...
Malzemeler:
1 demet pazı
Bir kase hamsi
4 sap taze soğan
4 sap pırasanın yaprakları
2 adet domates
4-5 adet sivri yeşil biber
1 demet taze nane
alabildiği kadar mısır unu
1 çay b. sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak 1 demet pazı, 4 sap taze soğan,1 demet taze nane ve
4 sap pırasanın yaprakları doğranıp bir karıştırma kabına alınır.
üzerine 5 adet sivribiber ve 2 domates doğranarak eklenir.üzerine
tuz ve karabiber eklenerek hafif suyu çıkana kadar ovulur.Hamsiler
doğranarak eklenir.daha sonra üzerine 1 su bardağı ılık su ve
1 çay bardağı sıvıyağ eklenir.alabildiği kadar mısır unu ile yoğurularak
tepsiye dökülür.fırında üzeri kızarana kadar pişirillir.Bol sebzeli, hem
de balıklı nefis bir ekmek...