KABAK DOLMASI
Bu
yemeği de annem yaptı. Böyle annelerin bazen evde olmaları çok güzel
bir şey. Bu hafta yemek ağırlıklı oldu. Annem mutfağa girince bana
pek mutfağa girme fırsatı olmuyor. İnsallah beğenirsiniz. Bazı
tariflerimiz annemle birbirimizden farklı olsada yemek tariflerimiz
genelde aynıdır.
Malzemeler:(6-8 Kişilik)
Yapılışı:
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun.
Bu
yemeği de annem yaptı. Böyle annelerin bazen evde olmaları çok güzel
bir şey. Bu hafta yemek ağırlıklı oldu. Annem mutfağa girince bana
pek mutfağa girme fırsatı olmuyor. İnsallah beğenirsiniz. Bazı
tariflerimiz annemle birbirimizden farklı olsada yemek tariflerimiz
genelde aynıdır.
Malzemeler:(6-8 Kişilik)
- 1 kg kabak (dolmalık orta boy)
- 1 su bardağı pirinç
- 300 gr kıyma
- 2 adet orta boy domates
- 2 tatlı kaşığı salça
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
- Tuz, Karabiber, nane,
- sıcak su
Yapılışı:
- Kabaklar dış yüzü sıyrılır ve 3 yada 4'e bölünür oyulup yıkanır.
- Pirinç bol suda yıkanır.
- Domatesi rendeleyelim. Kabuklarını ayırın
- Kıyma, pirinç, margarin, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı
salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave edilerek karıştırılır. - Kabaklar doldurulup tencereye dizilir.
- 1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça inceltilir.Ve
tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltılır.Yüzünü örtecek kadar
sıcak su daha ilave edilir. - Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun.