TON BALIKLI MAKARNA
Bu
makarnayı geçen hafta içi işten gelince hem bir yemek niyetiyle, hemde
salata niyetiyle bu yaptım. Çünkü daha sonra biryere gitmemiz
gerekiyordu. O yüzden vaktimiz kısıtlıydı. Eşimde kızımda beğendiler.
Sizlerde dar vakitleriniz olduğunda makarnaya sevdiğiniz şeyleri ilave
ederek bu gibi salata vari makarnalar sunabilirsiniz.
Malemeler: (4 kişilik )
Bu
makarnayı geçen hafta içi işten gelince hem bir yemek niyetiyle, hemde
salata niyetiyle bu yaptım. Çünkü daha sonra biryere gitmemiz
gerekiyordu. O yüzden vaktimiz kısıtlıydı. Eşimde kızımda beğendiler.
Sizlerde dar vakitleriniz olduğunda makarnaya sevdiğiniz şeyleri ilave
ederek bu gibi salata vari makarnalar sunabilirsiniz.
Malemeler: (4 kişilik )
- Yarım paket makarna (istediğiniz türde)
- 1 kutu tonbalığı (350gr)
- 1 adet kutu konserve mısır (220gr)
- 2 adet domates
- tuz
- 5 çorbakaşığı bitkisel yağ.
- Makarnayı güzelce tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün.
Yapışmaması için yağı tencereye aktarın. Makarnayı tencereye ilave
edin. Biraz ılındıktan sonra servis tabağına alın. - Domateslerin kabuklarını soyun. Sövüşlük dilimleyin. Servis tabağının kenarlarına dizin.
- Tonbalığını bir tabakta biraz çatalla ezdikten sonra makarnanın üzerine ilave edin.
- En son olarakta mısırları üzerine ilave edin.