Malzemeler:
- 1 kg kanat incik
- ½ kg kültür mantar
- 2 su bardağı kaşar rendesi
- 2-3 çorba kaşığı yoğurt
- 1çay kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
- Önce
kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz
ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun
içinde güzelce harmanlanır. - Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin.
- Mantarları
dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine
mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar
fırınlayın. - Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin.
- Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır.
Afiyet olsun.