HEM ÇİLEKLİ HEM DE BEYAZ ÇİKOLATALI PASTA
ÇİLEKLİ PASTA:
1 hazır pandispanya tabanı
yarım kg çilek
kreması için:
1 su b. labne peyniri
1 su b. krema
1 su b. pudra şekeri
ıslatmak için:
1 çay b. su
2 çorba k. tozşeker
üzeri için:
150 gr beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI:
Önce pandispanyanın yarısının ortasını muntazam bir şekilde keserek bir çember elde edin.
Bütün kalan yarım pandispanyanın kenarlarını reçel veya marmelat sürerek diğer çemberle
birleştirin. Şekerli su ile ıslatın.Pastanızın hertarafını ıslattıktan sonra kremasını hazırlayın.
Labne peyniri, krema ve şekeri çırpın. İsterseniz vanilya da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız
pandispanyanın
ortadaki boşluğunu biraz krema koyun.üzerine çilekleri dizin. Ortadan
çıkan pandispanya parçasını ikiye bölerik kelebek kanadı gibi pastanın
orta kısmına yerleştirin.Çilekler kapanmıyacak şekilde kalan kremayı
üzerinden akıtıp yine çilekle süsleyin.En son beyaz çikolatayı
rendeleyerek hertarafına serpiştirin.
ÇİLEKLİ PASTA:
1 hazır pandispanya tabanı
yarım kg çilek
kreması için:
1 su b. labne peyniri
1 su b. krema
1 su b. pudra şekeri
ıslatmak için:
1 çay b. su
2 çorba k. tozşeker
üzeri için:
150 gr beyaz çikolata
HAZIRLANIŞI:
Önce pandispanyanın yarısının ortasını muntazam bir şekilde keserek bir çember elde edin.
Bütün kalan yarım pandispanyanın kenarlarını reçel veya marmelat sürerek diğer çemberle
birleştirin. Şekerli su ile ıslatın.Pastanızın hertarafını ıslattıktan sonra kremasını hazırlayın.
Labne peyniri, krema ve şekeri çırpın. İsterseniz vanilya da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız
pandispanyanın
ortadaki boşluğunu biraz krema koyun.üzerine çilekleri dizin. Ortadan
çıkan pandispanya parçasını ikiye bölerik kelebek kanadı gibi pastanın
orta kısmına yerleştirin.Çilekler kapanmıyacak şekilde kalan kremayı
üzerinden akıtıp yine çilekle süsleyin.En son beyaz çikolatayı
rendeleyerek hertarafına serpiştirin.