Enginarlı Börek
Malzemeler
1 adet hazır yufka
4 adet enginar
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yufka sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yemeğin Tarifi
Öncelikle kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içerisinde, ayıklayıp,
yıkadığımız enginarları 10 kadar haşlayıp, suyunu süzelim.
Öte yandan, küçük bir kasenin içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı
iyice çırpalım. Hazır yufkayı tezgaha serelim, üzerine fırça ile
hazırladığımız sostan sürelim. Sonra yufkanın dört bir ucunu ortada
birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirelim. Daha sonra 4
eşit parçaya bölerek 4 adet kare yufka hazırlayalım. Şimdi enginarı,
çukur kısmı yukarı gelecek şekilde, bir kare yufkanın üzerine
yerleştirip, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayalım.
Böylece diğer börekleri de hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine
dizelim. İsterseniz, kalan yufka sosundan ya da ayrıca bir yumurta
sarısını çırparak böreklerin üzerine sürebilirsiniz. Daha sonra 175
dereceli fırında 20-25 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım.
Malzemeler
1 adet hazır yufka
4 adet enginar
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yufka sosu için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yemeğin Tarifi
Öncelikle kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içerisinde, ayıklayıp,
yıkadığımız enginarları 10 kadar haşlayıp, suyunu süzelim.
Öte yandan, küçük bir kasenin içinde sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı
iyice çırpalım. Hazır yufkayı tezgaha serelim, üzerine fırça ile
hazırladığımız sostan sürelim. Sonra yufkanın dört bir ucunu ortada
birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirelim. Daha sonra 4
eşit parçaya bölerek 4 adet kare yufka hazırlayalım. Şimdi enginarı,
çukur kısmı yukarı gelecek şekilde, bir kare yufkanın üzerine
yerleştirip, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayalım.
Böylece diğer börekleri de hazırlayıp, yağlanmış fırın tepsisine
dizelim. İsterseniz, kalan yufka sosundan ya da ayrıca bir yumurta
sarısını çırparak böreklerin üzerine sürebilirsiniz. Daha sonra 175
dereceli fırında 20-25 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım.