PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK
PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK:
2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. haşhaş
1 su b. tam buğday unu
yarım su b. un
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte
çırpın.
Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin.
Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin.
Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin.
1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın.
Yarım su bardağınormal un eklyin.
1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin.
Hepsini karıştırın.
Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170
derecelik fırında pişirin.
PORTAKALLI HAŞHAŞLI KEK:
2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 çorba k. haşhaş
1 su b. tam buğday unu
yarım su b. un
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin ve birlikte
çırpın.
Üzerine portakal kabuğu rendesi ilave edin.
Portakal suyu ve 1 çay bardağı sıvıyağ ekeleyin.
Üzerine 2 çorba kaşığı haş haş tohumu ekleyin.
1 su bardağı tam buğday ununu ilave edip karıştırın.
Yarım su bardağınormal un eklyin.
1 paket vanilya ve 1 paker kabartma tozunu ekleyin.
Hepsini karıştırın.
Kek kalıbına karışımı boşaltın.Önceden ısıtılmış 170
derecelik fırında pişirin.