Çatlak Poğaça
Malzemeler :
� 250 gr. erimiş Margarin
� 1 çay bardağı Sıvı Yağ
� 1 çay bardağı Yoğurt
� 1 çorba kaşığı Sirke
� 1 adet Yumurta
� 1 adet Kabartma Tozu
İçi için;
� Yağsız Peynir Maydanoz
Üzeri için;
� Yumurta Sarısı
Hazırlanışı :
Genişçe
bir kap içinde yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi,unu, kabartma tozunu
karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun
içinde yayarak açın.
Rendelenmiş peyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi
hazırlayın. Bu içi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe
sulandırıp üzerlerine sürün.
Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler :
� 250 gr. erimiş Margarin
� 1 çay bardağı Sıvı Yağ
� 1 çay bardağı Yoğurt
� 1 çorba kaşığı Sirke
� 1 adet Yumurta
� 1 adet Kabartma Tozu
İçi için;
� Yağsız Peynir Maydanoz
Üzeri için;
� Yumurta Sarısı
Hazırlanışı :
Genişçe
bir kap içinde yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi,unu, kabartma tozunu
karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun
içinde yayarak açın.
Rendelenmiş peyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi
hazırlayın. Bu içi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın.
Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe
sulandırıp üzerlerine sürün.
Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.