Malzemeler :
� 200 gr. margarin
� 3 su bardağı un
� 2 adet yumurta
� 1 kahve fincanı yoğurt
� 1 paket kabartma tozu
� 1 tuz kaşığı tuz
� 1 tuz kaşığı kırmızı pul biber
� ½ demet dereotu
� 1 su bardağ beyaz peynir
� 1 su bardağı kaşar peynir
� 4 adet taze soğanın yeşil sapı
� 1 tuz kaşığı kekik
� 1 tuz kaşığı kuru nane
Hazırlanışı :
1 adet yumurtanın sarı ve beyazını ayrı kaplara ayırın.
Derin bir kasenin içine yumurtayı, yumurta beyazını, oda sıcaklığında
yumuşattığınız margarini, ilave edip, yoğurun veya mikser ile çırpın.
Harcın içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin.
Daha sonra, kırmızı pul biberi, kekiği, kuru naneyi, rendelenmiş beyaz
peyniri, kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan saplarını, dereotunu ilave
edip, iyice yoğurun.(Hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar. Eğer
hamur yoğrulduğu halde ele yapışıyorsa, içine ekstra un ilave edip,
yoğurun.)
Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hamuru
yuvarladıktan sonra hafifçe avcunuz içiyle üzerine bastırıp, ortadan
ikiye katlayarak poğaca şekli verin. (Mısır unlu poğaca gibi)
Baharatlı kolay poğacaları sıvı margarin ile yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Üzerine bir fırça yardımı ile ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
En son poğaçaların üzerine çörek otu serpin.
Poğaçaları önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 25-30 dak. üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin.