MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ:
2 yufka
6 yaprak milföy hamuru
1 su b.soda
yarım su b.sıvıyağ
yarım su b.süt
1 yumurta
iç harcı için:
200 gr.mantar
1 kase ıspanak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlanır. bunun için mantarlar ve
soğan doğranarak yüksek ateşte sotelenmeye alınır.
yarı kıvamda pişince ıspanaklar ilave edilir.tuzu ve
karabiberi ileve edilerek harç hazırlanır.Diğer
taraftan 3 milföy hamuru çekilip esnetilerek
yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine bir yufka
parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan mantarlı
harç ve iri doğranmış kaşar peyniri konulur.kalan
diğer yufka da parçalanarak üzerine konur en son
üstüne tekrar milföyler esnetilerek yayılır. Üzeri için
sos hazırlanır. bunun için; yarım su b. süt, yarım su
bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1şişe soda karıştırma
kabına alınarak çırpılır. hazırlanan börek
dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi
için börek tekrar kesilir ve 180 derecelik fırında
15- 20 dk. da pişirilir.su böreği tarzında nefis bir
börek...
MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ:
2 yufka
6 yaprak milföy hamuru
1 su b.soda
yarım su b.sıvıyağ
yarım su b.süt
1 yumurta
iç harcı için:
200 gr.mantar
1 kase ıspanak
1 soğan
100 gr. kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak iç harcı hazırlanır. bunun için mantarlar ve
soğan doğranarak yüksek ateşte sotelenmeye alınır.
yarı kıvamda pişince ıspanaklar ilave edilir.tuzu ve
karabiberi ileve edilerek harç hazırlanır.Diğer
taraftan 3 milföy hamuru çekilip esnetilerek
yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine bir yufka
parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan mantarlı
harç ve iri doğranmış kaşar peyniri konulur.kalan
diğer yufka da parçalanarak üzerine konur en son
üstüne tekrar milföyler esnetilerek yayılır. Üzeri için
sos hazırlanır. bunun için; yarım su b. süt, yarım su
bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1şişe soda karıştırma
kabına alınarak çırpılır. hazırlanan börek
dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi
için börek tekrar kesilir ve 180 derecelik fırında
15- 20 dk. da pişirilir.su böreği tarzında nefis bir
börek...