Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7634
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 16:57

    MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ


    MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ:
    2 yufka
    6 yaprak milföy hamuru
    1 su b.soda
    yarım su b.sıvıyağ
    yarım su b.süt
    1 yumurta
    iç harcı için:
    200 gr.mantar
    1 kase ıspanak
    1 soğan
    100 gr. kaşar peyniri
    HAZIRLANIŞI:
    İlk olarak iç harcı hazırlanır. bunun için mantarlar ve

    soğan doğranarak yüksek ateşte sotelenmeye alınır.

    yarı kıvamda pişince ıspanaklar ilave edilir.tuzu ve

    karabiberi ileve edilerek harç hazırlanır.Diğer

    taraftan 3 milföy hamuru çekilip esnetilerek

    yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine bir yufka
    parçalanarak konur. Üzerine hazırlanan mantarlı

    harç ve iri doğranmış kaşar peyniri konulur.kalan

    diğer yufka da parçalanarak üzerine konur en son

    üstüne tekrar milföyler esnetilerek yayılır. Üzeri için

    sos hazırlanır. bunun için; yarım su b. süt, yarım su

    bardağı sıvıyağ, 1 yumurta, 1şişe soda karıştırma

    kabına alınarak çırpılır. hazırlanan börek

    dilimlendikten sonra sos dökülür. sosu iyi çekmesi

    için börek tekrar kesilir ve 180 derecelik fırında

    15- 20 dk. da pişirilir.su böreği tarzında nefis bir
    börek...

      Forum Saati Perş. 16 Ağus. 2018, 19:00