Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarfileri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlıyabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    PEYNİRLİ SARMA BÖREK

    Share

    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı: 428
    Yaş: 46
    Nerden: İstanbul
    Ruh Haliniz:
    Medeni Durumunuz: Evli
    Meslek: Aşçı
    Kayıt tarihi: 06/04/08

    GMT + 3 Hours PEYNİRLİ SARMA BÖREK

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 15:54

    PEYNİRLİ SARMA BÖREK


    yarım kg un
    150 gr tereyağı
    yarım çay b. sıvıyağ
    1 yumurta
    ılık su
    tuz
    iç harcı için:
    200 gr karışık peynir
    açmak için:
    nişasta
    HAZIRLANIŞI:
    Önce unu karıştırma kabına alın. içine

    sıvıyağı yumurtayı,ılık su ve tuz ilave

    ederek kulak memesi kıvamında bir

    hamur hazırlayın. Hamuru 16 bezeye bölün.

    hamur dinlendikten sonra bezeleri tatlı tabağı
    büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta

    koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar

    ince açın. tereyağını eritip dörtte birini hamura

    sürün. daha sonra peynirleri karıştırıp yine

    dörtte birini serpin. daha sonra rulo yapıp
    tepsinin ortasından başlayarak rulo yapın.

    diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp tepsiyi

    doldurun. üzerine bir yumurta sarısı sürüp

    susam serpin. 180 derecede iyice kızarana

    kadar pişirin. dilimleyerek ılık servis yapın.
    baklava hamuru gibi çıtır çıtır bir börek..

      Forum Saati Çarş. 23 Nis. 2014, 19:57