Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    PIRASALI SUFLE

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7634
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours PIRASALI SUFLE

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 16:49

    PIRASALI SUFLE



    2 pırasa
    1 kase mısır
    1 yumurta
    1 yumurta akı
    1 çay b. süt
    4 çorba k. un
    1 çay k. maya
    2 çorba k. kaşar p.
    1 çorba k. galeta unu
    1 çorba k. zeytinyağı
    sos için:
    maydonoz
    dereotu
    yeşil soğan
    limon
    tuz
    karabiber
    HAZIRLANIŞI:
    Pırasalar doğranarak tuzu ve karabiberi ilave

    edildikten sonra sıvıyağda sotelenir.Diğer

    taraftan hamuru için; karıştırma kabına süt,

    maya, yumurta,mısır, un ve kıvamı kontrol

    edilerek galeta unu ilave edilir.hamurun kıvamı
    kek hamurundan biraz daha katı olmalı.hamur

    hazır olunca sufle kapları yağlanır, içi galeta unu

    ile kaplanır.sonra kap yarısına kadar hamur ile

    doldurulur.üzerine pıras karışımı konur üstüne

    tekrar hamur konualarak tüm kaplar doldurulur.
    hazırlanan sufleler mayalı olduğu için bir süre

    dşarda bekletilir.bu arada baharatlı sos hazırlanır.

    bunun için; karıştırma kabına nce doğranmış

    maydanoz, dereotu, yeşil soğan, limon suyu, tuz ve

    karabiber konularak karıştırılır.daha sonra

    dinlendirilen sufleler pişirilir. Üzerinde baharatlı sos

    ile servis yapılır.

      Forum Saati Perş. 16 Ağus. 2018, 14:55