Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    BÖREK ÇORBASI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7940
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours BÖREK ÇORBASI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 08 Nis. 2008, 16:37

    BÖREK ÇORBASI



    böreği için:
    2 su b. un
    tuz,su
    içi için:
    200 gr kıyma
    1 soğan
    tuz,karabiber
    sıvıyağ
    çorbası için:
    300 gr et
    1 su b. nohut
    4 su b. süzme yoğurt
    nane,karabiber,tuz
    HAZIRLANIŞI:
    Böreği için un,tuz ve su ile bir hamur hazırlayın.
    Kıymanın içine soğanı rendeleyin.Tuz,karabiber
    ve biraz sıvıyağ ilave ederek yumuşak bir kıvama
    getirin. Hamuru mantı hamuru gibi açıp üzerine
    kıymalı harcı heryerine gelecek şekilde sürün.
    Daha sonra rulo yapıp hamuru iyice inceltin.
    Hamuru bıçakla küp şeklinde kesin. Daha sonra
    ya uçlarından kapatarak ya da yan çevirip üzerine
    bastırarak inceltin. Tencerede et ve nohutu birlikte
    haşlayın.Üzerine börekleri ekleyin. Bu arada süzme
    yoğurdu iyice çırpın. Çorbanın suyundan ekleyerek
    ılıtın. Daha sonra kesilmeden çorbaya yoğurdu ekleyin.
    Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Servis sırasında kırmızı biber
    ve nane eklenmiş kızartılmış tereyağı ekleyerek sıcak
    servis yapın. Eti,hamuru,nohutu içinde olan çorba değil
    tam bir ana yemek..

      Forum Saati Çarş. 16 Ocak 2019, 04:20