Kuzu Haşlama
Malzemeler
SIVIYAĞI bir tencereye alıp üzerine etleri, halka doğranmış soğanları ekleyip birlikte 5 dakika sote edin. Unu ilave edip bir iki çevirdikten sonra suyu ekleyin. Ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Patatesleri dörde bölün. Kabağı yuvarlak, kereviz ve havucu verev doğrayın. Bir buçuk saatin sonunda doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp yarım saat daha pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyin. Sıcak servis yapın.
Kuzu Haşlama tarifi, oktay usta Kuzu Haşlama resimli tarifi, yeşil elma Kuzu Haşlama, kurban bayramına özel resimli yemek tarifleri, Kuzu Haşlama tarifi al
Malzemeler
- 4 adet kuzu incik
1/4 su bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı un
Bir buçuk litre sıcak su
2 adet orta boy patates
1 adet küçük boy kabak
Yarım kereviz
1 adet havuç
1/4 demet maydanoz
Tuz
SIVIYAĞI bir tencereye alıp üzerine etleri, halka doğranmış soğanları ekleyip birlikte 5 dakika sote edin. Unu ilave edip bir iki çevirdikten sonra suyu ekleyin. Ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Patatesleri dörde bölün. Kabağı yuvarlak, kereviz ve havucu verev doğrayın. Bir buçuk saatin sonunda doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp yarım saat daha pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyin. Sıcak servis yapın.
Kuzu Haşlama tarifi, oktay usta Kuzu Haşlama resimli tarifi, yeşil elma Kuzu Haşlama, kurban bayramına özel resimli yemek tarifleri, Kuzu Haşlama tarifi al