Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Salçalı Biftek ve Patates Püresi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Salçalı Biftek ve Patates Püresi

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 26 Ara. 2008, 16:50


    SALÇALI BİFTEK
    MALZEMELER
    1 kg. yağsız biftek
    2 adet sivri biber
    1 kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    1 domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    tuz
    kekik
    karabiber
    pul biber
    YAPILIŞI
    Büyükçe bir tavada bir miktar tereyağ ile biftekler her iki
    taraflarının rengi dönene kadar pişirilir. Ayrı bir yayvan tencerede
    eritilmiş tereyağ ile domates pişirilir ve salça, birkaç parçaya
    doğranmış biberler,
    soğan ve sarımsak bütün olarak ilave edilir. Bu karışıma bir miktar su
    ilave edilir ve kaynayınca etler de içine konur. Su az olursa etlerin
    üzerine taşacak kadar su ilave edilir. Bu arada tuz ve diğer baharatlar
    eklenip kısık ateşte etler yumuşayıp suyu çekilip yağına inene kadar
    pişirilir.
    PATATES PÜRESİ
    MALZEMELER
    5-6 orta boy patates
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tereyağ
    tuz, karabiber
    YAPILIŞI
    Kabukları soyulan patatesler 3-4 parçaya doğranıp tuzlu suda yumuşayana
    kadar haşlanır. Patateslerin suyu süzülüp iyice ezilir. Tereyağ, süt,
    tuz ve karabiber ilave edilir ve koyulaşana kadar karıştırılarak bir
    iki taşım kaynatılır.
    Servis için beklenirken pürenin üzerine hafifce dökülen süt kabuk tutmasını engeller.
    Servis için tabağa konan pürenin üzerine et suyu gezdirilirse lezzeti artar.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:29