Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Kazan Dibi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Kazan Dibi

    Mesaj  Oktay Usta Bir Ptsi 15 Eyl. 2008, 16:34

     








    MALZEMELER: -1 litre süt
    -4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
    -1,5 su bardağı toz şeker
    -Yarım paket vanilya
    -3- 4 çorba kaşığı pudra şeker

    YAPILIŞI: 1- Süt şekerle kaynatılır. 2-
    Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave
    edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur. 3-
    Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile
    kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir. 4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır. 5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan
    dibinin tepsiden kolay çıkması için). 6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf
    üste gelmek üzere tabaklara konur.
    avatar
    silva
    1
    1

    Mesaj Sayısı : 1
    Yaş : 62
    Nerden : almanya
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : ev kadini
    Puanlar : 6656
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 11/10/08

    GMT + 3 Hours Geri: Kazan Dibi

    Mesaj  silva Bir C.tesi 11 Ekim 2008, 23:14

    Oktay Usta demiş ki: 








    MALZEMELER: -1 litre süt
    -4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
    -1,5 su bardağı toz şeker
    -Yarım paket vanilya
    -3- 4 çorba kaşığı pudra şeker

    YAPILIŞI: 1- Süt şekerle kaynatılır. 2-
    Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave
    edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur. 3-
    Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile
    kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir. 4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır. 5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan
    dibinin tepsiden kolay çıkması için). 6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf
    üste gelmek üzere tabaklara konur.

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:30