MALZEMELER: -2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
-1 kahve fincanı yoğurt
-1 kahve fincanı zeytinyağ
-1 küçük paket margarin (125 gr.)
-1 küçük paket margarin kadar beyaz peynir
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
-Aldığı kadar un
-Susam, çörekotu
-Tuz (Çok az)
YAPILIŞI: 1- Yoğurt, yumurta, zeytinyağ, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice karıştırılır. 2-
Aldığı kadar elenmiş un konup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç
parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir. 3- Her parça 2- 3 mm. inceliğinde açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24 parça) 4- Parçalar geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 5- Üzerine biraz süt ve zeytinyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir. 6- Orta hararetli fırında pişirilir. Not: Peyniri hamura koymayarak maydanozla karıştırıp böreğe iç olarak da koyabilirsiniz.