Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Kaymaklı Çerkez Tatlısı

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Kaymaklı Çerkez Tatlısı

    Mesaj  Oktay Usta Bir Ptsi 08 Eyl. 2008, 16:47


    Malzemeler:
    4 su b. un
    yarım p. yaşmaya
    1 çay b. irmik
    1 çay b. süt
    2 yumurta
    125 gr margarin
    2 çorba k. yoğurt
    2 çorba k. tozşeker

    İç malzemesi için:
    1.5 su b. ceviz
    1 yumurta
    1 çorba k. un

    Şerbeti için:
    5 su b. tozşeker
    4 su b. su
    1 dilim limon

    Üzeri için:
    yeşil fıstık
    kaymak

    Hazırlanışı:
    4
    su b. un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır.
    İçerisine maya, yumurta ve süt konulur. İrmik ve toz şeker unun
    kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır.
    Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek
    hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer
    taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına ince
    çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır.

    Hazırlanan
    hamur uzun bir şekilde açılır. İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak
    hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılır.Bir
    süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek
    yağda kızartılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fırtık
    konularak servis yapılır.

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 13:59