Malzemeler:
4 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çay b. irmik
1 çay b. süt
2 yumurta
125 gr margarin
2 çorba k. yoğurt
2 çorba k. tozşeker
İç malzemesi için:
1.5 su b. ceviz
1 yumurta
1 çorba k. un
Şerbeti için:
5 su b. tozşeker
4 su b. su
1 dilim limon
Üzeri için:
yeşil fıstık
kaymak
Hazırlanışı:
4
su b. un karıştırma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır.
İçerisine maya, yumurta ve süt konulur. İrmik ve toz şeker unun
kenarlarına serpilerek havuzdan itibaren karıştırılmaya başlanır.
Karıştıktan sonra içerisine yumuşamış margarin ve yoğurt da eklenerek
hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre mayalandırılırken diğer
taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına ince
çekilmiş ceviz, un ve yumurta alınarak iyice karıştırılır.
Hazırlanan
hamur uzun bir şekilde açılır. İç harç uzun bir fitil gibi sarılarak
hamurun üzerine uzunlamasına gelecek şekilde konularak rulo yapılır.Bir
süre bu şekilde bekletildikten sonra birer parmak aralıklarla kesilerek
yağda kızartılır. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine kaymak ve yeşil fırtık
konularak servis yapılır.