Malzemeler:
1 lt.süt
1 su b.toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 p.vanilya
2 parça damla sakızı
5 çorba k.pirinç unu
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1lt.
süt, toz şeker, vanilya ve damla sakızı tencereye alınarak kaynatılır.
Kaynamaya başalayınca süt ile açılmış pirinç unu azar azar ilave
edilerek yumuşak bir kıvam sağlanır. Kıvamı bağlanınca içerisine bir
limon kabuğu rendesi ilave edilerek altı kapatılır. Daha sonra
hazırlanan muhallebi sürahi yardımı ile kaselere paylaştırılır. İlk
sıcaklığı çıkınca üzerine hindistan cevizi serpilerek buz dolabında
bekletildikten sonra servis yapılır. Limon aromalı soğuk ve ferahlatıcı
bir tatlı...