Malzemeler:
5 su b.un
1 p. kuru maya
1 çırba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
su
İç harcı için:
haşhaş
ceviz
sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta
Hazırlanışı:
Un
karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak
alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer
taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak
yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka
büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır.
Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz
esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde
sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış
fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik
fırında pişirilir.