Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Afyon Lokumu

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Afyon Lokumu

    Mesaj  Oktay Usta Bir Paz 07 Eyl. 2008, 20:07


    Malzemeler:
    5 su b.un
    1 p. kuru maya
    1 çırba k.toz şeker
    1 tatlı k.tuz
    su

    İç harcı için:
    haşhaş
    ceviz
    sıvıyağ

    Üzeri için:
    1 yumurta

    Hazırlanışı:
    Un
    karıştırma kabına alınır. Üzerine maya, tuz, toz şeker alınarak
    alabildiği kadar su ile hamur kulak memesi kıvamında ayarlanır. Diğer
    taraftan iç harcı için haşhaş sıvıyağ ile açılarak
    yumuşatılır.Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra yufka
    büyüklüğünde açılır. Hazırlanan haşhaşlı harç yufkanın üzerine sıvanır.
    Üzerine kıyılmış ceviz de serpildikten sonra rulo yapılır. Rulo biraz
    esnetildikten sonra baştan sarılmaya başalnır. Gül böreği şeklinde
    sarılarak ortalama 5 lokum elde edilir. Elde edilen lokumlar yağlanmış
    fırın tepsisine alınarak üzerine yumurta sarısı sürülür. 175 derecelik
    fırında pişirilir.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:24