Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Kaymaklı Nuar Sarma

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Kaymaklı Nuar Sarma

    Mesaj  Oktay Usta Bir Paz 07 Eyl. 2008, 20:05


    Malzemeler:
    1 kg. dana nuar
    1 kuru soğan
    3 diş sarımsak
    tuz, karabiber
    defne yaprağı
    taze kekik
    biberiye

    Panelemek için:
    2 su b. tarhana
    1 yumurta beyazı
    yarım çay b. su


    Beğendisi için:

    1 kg. patlıvan
    3 çorba k. tereyağı
    2 çorba k. un
    4 su b. süt
    250 gr. kaymak
    taze muskat

    Servis için:
    250 gr. kurutulmuş domates
    50 ml. krema
    semiz otu
    roka

    Hazırlanışı:
    1 kg.dana nuarı tencereye alın.Üzerine defne yaprağı,taze kekik,biberi ekleyin.Üzerine su ekleyerk eti nuarı pişirin.
    Nuar piştiktan sonra 1 parmak genişliğinde kesin.Eti panelemek için 1 yumurta beyazına biraz su ekleyip karıştırın.
    Kestiğiniz
    nuarı ilk öce yumurta beyazına daha sonra tarhana bulayıp tavada
    kızarın.Beğendisi için ise patlıcanları közleyin.Közlendikten sonra
    ezin.Tencereye unu ve tereyağını ilave edip unu kavurun.Üzerine
    patlıcanları ekleyin.

    Üzerine süt kaymak ve muskat ilave edip
    karıştırarak bir beğendi hazırlayın.Servis için ise 250 gr kurutulmuş
    domatesi haşlayın.Semiz otunu ve rokayı taavay alın.Üzerine krema ilave
    edip 3 dakika soteleyin.Servis tabağına beğendiyi alın.Kenarlarına
    kurutulmuş ve haşlanmış domatesi dizin.Beğendinin üzerine nuar etleri
    yerleştirin.
    Üzerine krema ile sotelenmiş roka ve semizotunu ilave edip servis edin.

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:27