Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Ballı Havuçlu Muffin

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Ballı Havuçlu Muffin

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 02 Mayıs 2008, 20:31

    Ballı Havuçlu Muffin



    MALZEMELER
    2 + 1/4 bardak un
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı karbonat
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    2 tatlı kaşığı tarçın

    1 yumurta
    1/3 bardak süt ya da su
    2 yemek kaşığı bal
    1/2 bardak - 2/3 bardak arası toz şeker
    1 + 3/4 bardak rendelenmiş havuç
    1 tatlı kaşığı vanilya
    1/3 bardak sıvı yağ
    1/2 bardak - 3/4 bardak arası dövülmüş ceviz ya da çekirdeksiz kuru üzüm
    üzeri için;
    1/2 kutu labne peyniri
    1/2 bardak pudra şekeri
    1/2 tatlı kaşığı vanilya
    YAPILIŞI

    1. Muffin kalıplarını yağlayın ya da hazır kağıt kalıpları içlerine
      yerleştirin. Fırını 190-200 dereceye getirin. (turbo-fanlı fırınsa 170
      dereceye ısıtın.)
    2. Büyük bir cam kasede; elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını karıştırın.
    3. Başka bir büyük cam kasede çatal yardımıyla yumurtayı çırpın. Sütü,
      balı, şekeri, havucu, vanillayı ve sıvı yağı ekleyin. İyice karıştırın.
    4. Bütün sıvı malzemeyi kuru malzemenin bulunduğu kaba boşaltın ve
      hepsi karışana kadar alt üst edin. Cevizleri ya da üzümleri ekleyin.
      Daha fazla karıştırmayın.
    5. Kaşıkla kalıplara paylaştırın. 20 - 25 dakika, üstüne hafifçe
      bastırdığınızda tekrar aynı şekli alacak şekle gelene kadar pişirin.
    6. Birbiriyle karıştırdığınız üst malzemeyi ılıyınca keklerin üstüne
      sürün ve birer cevizle süsleyin. (ben üzerine hazır çikolata sosu
      sıkıp, beyaz çikolata toplarıyla süsledim.)

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:18