Ballı Havuçlu Muffin
MALZEMELER
2 + 1/4 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
—
1 yumurta
1/3 bardak süt ya da su
2 yemek kaşığı bal
1/2 bardak - 2/3 bardak arası toz şeker
1 + 3/4 bardak rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı vanilya
1/3 bardak sıvı yağ
1/2 bardak - 3/4 bardak arası dövülmüş ceviz ya da çekirdeksiz kuru üzüm
üzeri için;
1/2 kutu labne peyniri
1/2 bardak pudra şekeri
1/2 tatlı kaşığı vanilya
YAPILIŞI
MALZEMELER
2 + 1/4 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
—
1 yumurta
1/3 bardak süt ya da su
2 yemek kaşığı bal
1/2 bardak - 2/3 bardak arası toz şeker
1 + 3/4 bardak rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı vanilya
1/3 bardak sıvı yağ
1/2 bardak - 3/4 bardak arası dövülmüş ceviz ya da çekirdeksiz kuru üzüm
üzeri için;
1/2 kutu labne peyniri
1/2 bardak pudra şekeri
1/2 tatlı kaşığı vanilya
YAPILIŞI
- Muffin kalıplarını yağlayın ya da hazır kağıt kalıpları içlerine
yerleştirin. Fırını 190-200 dereceye getirin. (turbo-fanlı fırınsa 170
dereceye ısıtın.) - Büyük bir cam kasede; elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını karıştırın.
- Başka bir büyük cam kasede çatal yardımıyla yumurtayı çırpın. Sütü,
balı, şekeri, havucu, vanillayı ve sıvı yağı ekleyin. İyice karıştırın. - Bütün sıvı malzemeyi kuru malzemenin bulunduğu kaba boşaltın ve
hepsi karışana kadar alt üst edin. Cevizleri ya da üzümleri ekleyin.
Daha fazla karıştırmayın. - Kaşıkla kalıplara paylaştırın. 20 - 25 dakika, üstüne hafifçe
bastırdığınızda tekrar aynı şekli alacak şekle gelene kadar pişirin. - Birbiriyle karıştırdığınız üst malzemeyi ılıyınca keklerin üstüne
sürün ve birer cevizle süsleyin. (ben üzerine hazır çikolata sosu
sıkıp, beyaz çikolata toplarıyla süsledim.)