Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    Arnavut Böreği

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : Arnavut Böreği Simarik
    Puanlar : 11763
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    Arnavut Böreği Empty Arnavut Böreği

    Mesaj  Oktay Usta Cuma 02 Mayıs 2008, 20:26

    Arnavut Böreği Arnavutboregi

    Arnavut Böreği Arnavutboregi2


    Arnavut Böreği:

    Hamur malzemeleri:



    • 1kg un
    • tuz
    • su (arzuya göre süt+su karışımı)


    Peynirli iç harcı:


    • 350gr peynir, ezilmiş
    • 1 yumurta
    • yarım su bardağı yoğurt
    • arzuya göre doğranmış maydanoz


    Kıymalı iç harcı:



    • 250-300gr kıyma
    • 3 orta boy kuru soğan
    • yarım demet maydanoz
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz

    Ayrıca:


    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • nişasta


    Hazırlanması:


    1. 1kg unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı
      nişasta ekleyip bir kenara alın. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak
      olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
    2. Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye
      ayırın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla
      pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste
      koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp
      buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk
      kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka
      haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
    3. Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde
      hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi
      karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
    4. Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak
      şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye
      alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin.
      Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan
      yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında
      pişirin.


    not: 1. Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına
    kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.

    2. Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun.
    Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı
    açık şekilde kavurmaya devam edin. Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Cuma 29 Mart 2024, 01:39