Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Kolay Su Böreği

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7876
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Kolay Su Böreği

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 02 Mayıs 2008, 20:24

    Kolay Su Böreği

    Kolay Su Böreği

    Sofra Dergisi Eylül 2006 sayısından.

    Malzemeler:


    • 6 adet yufka
    • 4 yumurta
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 2 su bardağı su


    içi:


    • 300gr beyaz peynir
    • 1 demet maydanoz, doğranmış


    Hazırlanması:


    1. Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın.
      Yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serin. Taşan
      kenarları koparın.
    2. Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde
      kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye
      dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. İç malzemesini
      yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma
      batırıp iç malzemesinin üzerine dizin.
    3. Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin
      üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190C fırında üzeri kızarana dek
      pişirin. Sıcak servis yapın.


    notlar: tarifte tepsiye serilen ilk yufkanın kenarlarını
    koparınca ne yapacağımız söylenmiyordu, ben onları da tepsiye dizdim
    ancak fazla gelir diye 5. yufkayı biraz küçülterek kullandım. En üst
    katın kenarlarını böreğin altına kıvırdım. Pişerken kenarlarda biriken
    sütlerden dibi tutacak diye korktum ama kolay çıktılar. Bir de altının
    iyice pişmesi söyleniyordu ben üzeri kızarınca üstüne folyo kapatıp bir
    süre daha pişirmeye devam ettim...

      Forum Saati C.tesi 15 Ara. 2018, 18:38