Kolay Su Böreği
Kolay Su Böreği
Sofra Dergisi Eylül 2006 sayısından.
Malzemeler:
içi:
Hazırlanması:
notlar: tarifte tepsiye serilen ilk yufkanın kenarlarını
koparınca ne yapacağımız söylenmiyordu, ben onları da tepsiye dizdim
ancak fazla gelir diye 5. yufkayı biraz küçülterek kullandım. En üst
katın kenarlarını böreğin altına kıvırdım. Pişerken kenarlarda biriken
sütlerden dibi tutacak diye korktum ama kolay çıktılar. Bir de altının
iyice pişmesi söyleniyordu ben üzeri kızarınca üstüne folyo kapatıp bir
süre daha pişirmeye devam ettim...
Kolay Su Böreği
Sofra Dergisi Eylül 2006 sayısından.
Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 4 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı su
içi:
- 300gr beyaz peynir
- 1 demet maydanoz, doğranmış
Hazırlanması:
- Yumurta, süt, sıvıyağ ve suyu derin bir kapta iyice karıştırın.
Yağladığınız büyük boy fırın tepsisine bir yufkayı serin. Taşan
kenarları koparın. - Başka bir yufkayı rulo halinde sarıp 7-8cm'lik parçalar halinde
kopararak hazırladığınız sütlü karışıma batırın ve yanyana tepsiye
dizin. Diğer bir yufka ile daha aynı işlemi tekrar edin. İç malzemesini
yayın. Diğer 2 yufkayı yine parça parça kopararak sütlü karışıma
batırıp iç malzemesinin üzerine dizin. - Kalan son yufkayı da en üste kapatarak artan sütlü karışımı böreğin
üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190C fırında üzeri kızarana dek
pişirin. Sıcak servis yapın.
notlar: tarifte tepsiye serilen ilk yufkanın kenarlarını
koparınca ne yapacağımız söylenmiyordu, ben onları da tepsiye dizdim
ancak fazla gelir diye 5. yufkayı biraz küçülterek kullandım. En üst
katın kenarlarını böreğin altına kıvırdım. Pişerken kenarlarda biriken
sütlerden dibi tutacak diye korktum ama kolay çıktılar. Bir de altının
iyice pişmesi söyleniyordu ben üzeri kızarınca üstüne folyo kapatıp bir
süre daha pişirmeye devam ettim...