Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    peynirli üçgen börek

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7876
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours peynirli üçgen börek

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 02 Mayıs 2008, 20:17

    peynirli üçgen börek
    annem
    bugün arkadaşları geleceği için dün akşamdan benim en sevdiğim böreğini
    yapmış. aşağıdaki malzemeler ile 2-3 tepsi börek çıkıyor ama küçük ve
    çok lezzetli oldukları için ertesi güne kalmıyorlar. Malzemeler:

    1. Hamur için

      • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
      • 1 kg. un
      • 1 su bardağı sıvıyağ
      • 1 su bardağı yoğurt
      • tuz
      • katı yağ(tereyağı, margarin)


  • Börek Harcı için

    • 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
    • 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış
  • Üzerlerine

    • 1 yumurtanın sarısı
    • çörek otu



  • Hazırlanması:
    1.Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin.

    2. 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya
    ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın.

    3. Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın. Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın. (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor)

    3. Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin.

    4. Peyniri ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer
    tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun. Bu köşeleri ortada birleştirerek
    bir kareden dörder üçgen elde edin.

    5. Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere
    dizin. Üçgenleri kat yerlerinden kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp
    çörek otu serpin.

    6. Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    not: bohça şeklinde katlama: Üzerine tereyağı sürdüğünüz yufkanın kenarlarından birini diğerinin 2/3ünü kaplayacak şekilde katlayın, sadece bu kata tekrar tereyağı sürün. diğer kenarı katlanan kenarın üzerine kapatın. kalan kenarları da aynı şekilde- bu defa tereyağı sürmeden- birbirlerinin üzerina kapatın

      Forum Saati C.tesi 15 Ara. 2018, 19:19