Tepside İçli Köfte
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı süt
1 kg. kıyma
1 tane büyükçe soğan
3 tane büyükçe patates
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
pul biber
100 gr tereyağ
YAPILIŞI
Önce bulgura ılık süt konarak şişmeye bırakılır. Sonra içine haşlanmış
patates rendelenir, un ve tuz ile yoğrularak yumuşak bir hamur elde
edilir. Bu aşamada yarım bardak süt ilave edilerek hamurun toplanması
sağlanır. Bu hamurun yarısı büyük boy tırtıklı dikdörtgen borcama konup
el ile bastırılır.
Kıyma, soğan, tuz, karabiber, pul biber yağsız olarak karıştırılarak
suyunu çekene kadar kavrulur. (istenirse bu iç malzemeye biber salçası,
maydanoz ve ceviz de ilave edilir)
Hazırlanan bu iç borcama yayılan hamurun üzerine döşenir.
Hamurun ikinci parçası ayrı bir yerde borcam büyüklüğünde açılıp iç malzemenin üzerine kapatılır.
Tereyağ eritilir, keskin bir bıçağın ucu bu yağa batırılıp hamur
istenilen şekilde dilimlenir. Sonra üzerine erimiş tereyağ dökülüp
fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı süt
1 kg. kıyma
1 tane büyükçe soğan
3 tane büyükçe patates
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
pul biber
100 gr tereyağ
YAPILIŞI
Önce bulgura ılık süt konarak şişmeye bırakılır. Sonra içine haşlanmış
patates rendelenir, un ve tuz ile yoğrularak yumuşak bir hamur elde
edilir. Bu aşamada yarım bardak süt ilave edilerek hamurun toplanması
sağlanır. Bu hamurun yarısı büyük boy tırtıklı dikdörtgen borcama konup
el ile bastırılır.
Kıyma, soğan, tuz, karabiber, pul biber yağsız olarak karıştırılarak
suyunu çekene kadar kavrulur. (istenirse bu iç malzemeye biber salçası,
maydanoz ve ceviz de ilave edilir)
Hazırlanan bu iç borcama yayılan hamurun üzerine döşenir.
Hamurun ikinci parçası ayrı bir yerde borcam büyüklüğünde açılıp iç malzemenin üzerine kapatılır.
Tereyağ eritilir, keskin bir bıçağın ucu bu yağa batırılıp hamur
istenilen şekilde dilimlenir. Sonra üzerine erimiş tereyağ dökülüp
fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.