Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Tepside İçli Köfte

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Tepside İçli Köfte

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 02 Mayıs 2008, 20:10

    Tepside İçli Köfte



    MALZEMELER
    2 su bardağı ince bulgur
    2 su bardağı süt
    1 kg. kıyma
    1 tane büyükçe soğan
    3 tane büyükçe patates
    1 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    karabiber
    pul biber
    100 gr tereyağ
    YAPILIŞI
    Önce bulgura ılık süt konarak şişmeye bırakılır. Sonra içine haşlanmış
    patates rendelenir, un ve tuz ile yoğrularak yumuşak bir hamur elde
    edilir. Bu aşamada yarım bardak süt ilave edilerek hamurun toplanması
    sağlanır. Bu hamurun yarısı büyük boy tırtıklı dikdörtgen borcama konup
    el ile bastırılır.
    Kıyma, soğan, tuz, karabiber, pul biber yağsız olarak karıştırılarak
    suyunu çekene kadar kavrulur. (istenirse bu iç malzemeye biber salçası,
    maydanoz ve ceviz de ilave edilir)
    Hazırlanan bu iç borcama yayılan hamurun üzerine döşenir.
    Hamurun ikinci parçası ayrı bir yerde borcam büyüklüğünde açılıp iç malzemenin üzerine kapatılır.
    Tereyağ eritilir, keskin bir bıçağın ucu bu yağa batırılıp hamur
    istenilen şekilde dilimlenir. Sonra üzerine erimiş tereyağ dökülüp
    fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
    avatar
    rochak
    1
    1

    Mesaj Sayısı : 3
    Yaş : 40
    Nerden : elazığ
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : ebe
    Puanlar : 5169
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 28/08/10

    GMT + 3 Hours Geri: Tepside İçli Köfte

    Mesaj  rochak Bir C.tesi 28 Ağus. 2010, 14:47

    tadı nasıl oldu acaba

      Similar topics

      -

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 14:00