Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    HİNDİSTAN CEVİZLİ ADANA HALKASI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7098
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours HİNDİSTAN CEVİZLİ ADANA HALKASI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Paz 06 Nis. 2008, 17:54

    HİNDİSTAN CEVİZLİ ADANA HALKASI




    2,5 su b. un
    2 su b. su
    50 gr margarin
    3 veya 4 yumurta
    1 tatlı k. tozşeker
    1 çay k. tuz
    1 çorba k. irmik
    1 çorba k. hindistan cevizi
    1 çorba k. nişasta
    şerbeti için:
    3,5 su b. tozşeker
    2,5 su b. su
    1 dilim limon
    üzeri için:
    hindistan cevizi
    kızartmak için:
    sıvıyağ
    HAZIRLANIŞI:
    Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın.

    İçine tuzu ve şekeri de ekleyin.Daha
    sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak
    pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
    bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın.
    En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.
    Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi
    sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka
    şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını
    yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.Daha önceden
    hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti
    emmesini sağlayın. Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden
    içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın.
    Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini
    tavsiye ediyoruz. uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir
    lezzet..İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup

    kullanmak gerekecek..

      Forum Saati Çarş. 22 Kas. 2017, 00:29