Atomize Pastası
Samsun'da yaşayanların atom diye bildikleri,diğer yörelerde
beze,kaymaklı gibi isimlerle anılan,aslen mereng hamurundan yapılan
kıtır,yumuşak ağızda eriyen meşhur tad var ya bu pastada ondan var.O
yüzden adını atomize koydum.Zaten kalorisi de adına yakışır
cinsten.Gerçekten hem
leziz hem pratik bir pasta.
poşet şantiyi 2 bardak sütle hazırlıyoruz.Atomları ve bisküvileri iri
iri parçalayıp şantiye ekleyin.Fındık ve damla çikolatalarıda ekleyip
fazla ezmeden harmanlayın.Dilerseniz borcama,dilerseniz ters
çevirebileceğiniz bir kalıba döşeyin ve buzlukta en az iki saat
dondurun.Bu arada çikolata sosunun yarısını bir su bardağı sütle
hazırlayın ve servise kadar soğumuş olmasını sağlayın.Kaymak tutmasın
diye ara sıra karıştırmanız gerekiyor.Pastayı buzluktan çıkarın ve
benimki gibi kalıpta ise ters çevirin.Değilse direk borcamdaki pastanın
üzerine çikolata sososunu gezdirin.Hemen servis yapabilirsiniz.Bu
pastayı buzluktan çıkarır çıkarmaz servis yaparsanız müthiş bir
dondurma havası var.Ama kalan kısmını buzdolabının alt kısmında
bekletebilirsiniz.Yumuşak sevenler için böyle de çok güzel.Afiyet olsun.
Samsun'da yaşayanların atom diye bildikleri,diğer yörelerde
beze,kaymaklı gibi isimlerle anılan,aslen mereng hamurundan yapılan
kıtır,yumuşak ağızda eriyen meşhur tad var ya bu pastada ondan var.O
yüzden adını atomize koydum.Zaten kalorisi de adına yakışır
cinsten.Gerçekten hem
leziz hem pratik bir pasta.
- 2 poşet sade krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 paket Eti kakaolu bisküvi(diğer kakaolu bisküvlerde olur fakat tadı bunun kadar yoğun değil onların.)
- Küçük olanlardan bulursanız 10,büyüklerinden 4-5 adet atom.
- 1 çaybardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık ve ya ceviz.
- Yarım paket çikolata sosu+hazırlamak için 1 su bardağı daha süt
poşet şantiyi 2 bardak sütle hazırlıyoruz.Atomları ve bisküvileri iri
iri parçalayıp şantiye ekleyin.Fındık ve damla çikolatalarıda ekleyip
fazla ezmeden harmanlayın.Dilerseniz borcama,dilerseniz ters
çevirebileceğiniz bir kalıba döşeyin ve buzlukta en az iki saat
dondurun.Bu arada çikolata sosunun yarısını bir su bardağı sütle
hazırlayın ve servise kadar soğumuş olmasını sağlayın.Kaymak tutmasın
diye ara sıra karıştırmanız gerekiyor.Pastayı buzluktan çıkarın ve
benimki gibi kalıpta ise ters çevirin.Değilse direk borcamdaki pastanın
üzerine çikolata sososunu gezdirin.Hemen servis yapabilirsiniz.Bu
pastayı buzluktan çıkarır çıkarmaz servis yaparsanız müthiş bir
dondurma havası var.Ama kalan kısmını buzdolabının alt kısmında
bekletebilirsiniz.Yumuşak sevenler için böyle de çok güzel.Afiyet olsun.