Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...


Join the forum, it's quick and easy

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

En son konular

» Oktay Usta Karamel Soslu Kek tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 18:08

» Oktay Usta Sütlaç Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 24 Tem. 2023, 17:54

» Oktay Usta Buzluk Böreği
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:30

» Oktay Usta Ağlayan Kek Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:25

» Oktay Usta Revani Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:22

» Oktay Usta Pizza Tarifi ve Malzemeleri
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:19

» Oktay Usta'nın şekerpare tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:15

» Oktay Usta Çilek Reçeli
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:11

» Oktay Usta Sulu Köfte Tarifi
tarafından Oktay Usta Ptsi 17 Tem. 2023, 22:05

» Saray Sarması Tarifi (Videolu)
tarafından Oktay Usta Cuma 04 Ağus. 2017, 20:30

Istatistikler

Kullanıcılarımız toplam 480 mesaj attılar bunda 439 konu

Toplam 3744 kayıtlı kullanıcımız var

Son kaydolan kullanıcımız: dilekaglayan@hotmail.com

TAGS

HOŞGELDİNİZ Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız

    Atomize Pastası

    Oktay Usta
    Oktay Usta
    Admin


    Mesaj Sayısı : 438
    Yaş : 56
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz : Atomize Pastası Simarik
    Puanlar : 11763
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    Atomize Pastası Empty Atomize Pastası

    Mesaj  Oktay Usta Salı 29 Nis. 2008, 19:34

    Atomize Pastası


    Atomize Pastası HPIM1280
    Samsun'da yaşayanların atom diye bildikleri,diğer yörelerde
    beze,kaymaklı gibi isimlerle anılan,aslen mereng hamurundan yapılan
    kıtır,yumuşak ağızda eriyen meşhur tad var ya bu pastada ondan var.O
    yüzden adını atomize koydum.Zaten kalorisi de adına yakışır
    cinsten.Gerçekten hem
    leziz hem pratik bir pasta.

    • 2 poşet sade krem şanti
    • 2 su bardağı soğuk süt
    • 2 paket Eti kakaolu bisküvi(diğer kakaolu bisküvlerde olur fakat tadı bunun kadar yoğun değil onların.)
    • Küçük olanlardan bulursanız 10,büyüklerinden 4-5 adet atom.
    • 1 çaybardağı damla çikolata
    • 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık ve ya ceviz.
    • Yarım paket çikolata sosu+hazırlamak için 1 su bardağı daha süt
    2
    poşet şantiyi 2 bardak sütle hazırlıyoruz.Atomları ve bisküvileri iri
    iri parçalayıp şantiye ekleyin.Fındık ve damla çikolatalarıda ekleyip
    fazla ezmeden harmanlayın.Dilerseniz borcama,dilerseniz ters
    çevirebileceğiniz bir kalıba döşeyin ve buzlukta en az iki saat
    dondurun.Bu arada çikolata sosunun yarısını bir su bardağı sütle
    hazırlayın ve servise kadar soğumuş olmasını sağlayın.Kaymak tutmasın
    diye ara sıra karıştırmanız gerekiyor.Pastayı buzluktan çıkarın ve
    benimki gibi kalıpta ise ters çevirin.Değilse direk borcamdaki pastanın
    üzerine çikolata sososunu gezdirin.Hemen servis yapabilirsiniz.Bu
    pastayı buzluktan çıkarır çıkarmaz servis yaparsanız müthiş bir
    dondurma havası var.Ama kalan kısmını buzdolabının alt kısmında
    bekletebilirsiniz.Yumuşak sevenler için böyle de çok güzel.Afiyet olsun.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Perş. 28 Mart 2024, 16:15