Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Atomize Pastası

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7030
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Atomize Pastası

    Mesaj  Oktay Usta Bir Salı 29 Nis. 2008, 19:34

    Atomize Pastası



    Samsun'da yaşayanların atom diye bildikleri,diğer yörelerde
    beze,kaymaklı gibi isimlerle anılan,aslen mereng hamurundan yapılan
    kıtır,yumuşak ağızda eriyen meşhur tad var ya bu pastada ondan var.O
    yüzden adını atomize koydum.Zaten kalorisi de adına yakışır
    cinsten.Gerçekten hem
    leziz hem pratik bir pasta.

    • 2 poşet sade krem şanti
    • 2 su bardağı soğuk süt
    • 2 paket Eti kakaolu bisküvi(diğer kakaolu bisküvlerde olur fakat tadı bunun kadar yoğun değil onların.)
    • Küçük olanlardan bulursanız 10,büyüklerinden 4-5 adet atom.
    • 1 çaybardağı damla çikolata
    • 1 çay bardağı iri kıyılmış fındık ve ya ceviz.
    • Yarım paket çikolata sosu+hazırlamak için 1 su bardağı daha süt
    2
    poşet şantiyi 2 bardak sütle hazırlıyoruz.Atomları ve bisküvileri iri
    iri parçalayıp şantiye ekleyin.Fındık ve damla çikolatalarıda ekleyip
    fazla ezmeden harmanlayın.Dilerseniz borcama,dilerseniz ters
    çevirebileceğiniz bir kalıba döşeyin ve buzlukta en az iki saat
    dondurun.Bu arada çikolata sosunun yarısını bir su bardağı sütle
    hazırlayın ve servise kadar soğumuş olmasını sağlayın.Kaymak tutmasın
    diye ara sıra karıştırmanız gerekiyor.Pastayı buzluktan çıkarın ve
    benimki gibi kalıpta ise ters çevirin.Değilse direk borcamdaki pastanın
    üzerine çikolata sososunu gezdirin.Hemen servis yapabilirsiniz.Bu
    pastayı buzluktan çıkarır çıkarmaz servis yaparsanız müthiş bir
    dondurma havası var.Ama kalan kısmını buzdolabının alt kısmında
    bekletebilirsiniz.Yumuşak sevenler için böyle de çok güzel.Afiyet olsun.

      Similar topics

      -

      Forum Saati Çarş. 18 Ekim 2017, 12:05