Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Elmalı Fırdöndü Kurabiye

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Elmalı Fırdöndü Kurabiye

    Mesaj  Oktay Usta Bir C.tesi 26 Nis. 2008, 15:15

    Elmalı Fırdöndü Kurabiye

    Tarifi
    zeytinyağıyla, doğaçlama olarak yaptım. Kurabiyenin tek püf noktası
    içine sürülen elmayı suyunu çekene kadar pişirmek. Elmalı tatlar
    listesine giren "fırdöndü kurabiyenin" tarifi çok kolay,yumuşacık ,
    tadı ve kokusu gerçekten nefis.
    Malzemeler
    Hamuru için:
    (ölçüde küçük çay bardağı kullanılmıştır, yaklaşık 17 adet kurabiye)
    1 yumurta
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı zeytinyağı
    250-300 gr kadar un(unu yavaş yavaş ekleyin)
    yarım paket kabartma tozu
    vanilya
    Elmalı İç:
    4-5 adet elma
    1 yemek kaşığı toz şeker
    tarçın

    Yapılışı:
    Öncelikle
    elmalı içi hazırlayın. Elmaları rendeleyip, bir kaşık toz şekerle
    birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.Tüm
    hamur malzemelerini karıştırarak kulak memesi kıvamında pürüzsüz bir
    hamur elde edin.280 gr un miktarı bana tam geldi ama siz unu yavaş
    yavaş ekleyerek kıvamı tutturun. Hamuru buzdolabında yarım saat kadar
    bekletin. Sonra dikdörtgen şeklinde ince açarak elmalı içi her tarafına
    yayın ve rulo şeklinde sarın.Daha kolay kesebilmek için derin
    dondurucuda en az 20 dakika bekletip , bir parmak kalınlığında
    parçalara bölün . Tepsiye dizerek 180 C de pişirin. Soğuduktan sonra
    üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:27