Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Düğü Yemeği

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7146
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Düğü Yemeği

    Mesaj  Oktay Usta Bir C.tesi 26 Nis. 2008, 15:01

    " DÜĞÜ " Yemeği
    Yapımı kolay , yaz mevsimi için hafif, vejetaryen beslenmeye uygun bir yemek. Çok seveceğinize eminim.

    Eskişehir 'in Sivrihisar ilçesinde yapılan yemeğin ana malzemesi "Düğü".
    Düğü Nedir?
    Bulgurun
    un haline, düğü deniyor bu yörede. Biz de bu güzel tarifi yapabilmek
    için , düğüyü evimizde elde edebiliriz. İnce bulguru kahve çekme
    makinasında çekerek un haline getiriyoruz. Yemeğimizin ana malzemesi bu
    olacak.
    Malzemeler
    - 1 su bardağı düğü
    -2 kaşık dolusu un
    -4 kaşık zeytinyağı
    -yeteri kadar su
    -1 adet patlıcan
    -5-6 adet domates
    -2 adet sivri biber
    -1 adet kırmızı biber
    -1 baş orta boy soğan
    -yarım demet maydanoz
    -tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon
    Servis sırasında:
    İsteğe bağlı -Sirke +dövülmüş sarımsak karışımı
    veya sarımsaklı yoğurt sos olarak yemeğin üzerine gezdirilir.

    Yapılışı

    Düğü
    ve un , bir çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay
    kaşığı kimyon eklenerek yeteri kadar su ile hamur haline getirilir. Bu
    hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır.
    Diğer
    tarafta tencereye yağ, ince kıyılmış soğan ve biberler konur.
    Tencerenin ağzı kapatılarak birkaç dakika pişirilir . Patlıcan ve
    domates küçük doğranarak tencereye eklenir.Domatesler eriyene kadra
    pişirilir. 4-5 bardak kaynar su eklenir.

    Düğüler
    atılır. En az yarım saat kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.
    Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz eklenir.birkaç tutam kimyon ve
    kırmızı biber eklenir.Servis sırasında sarımsaklı yoğurt veya sirke
    eklenebilir. Afiyet olsun.

      Forum Saati Cuma 15 Ara. 2017, 07:29