Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarfileri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlıyabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Gül Tatlısı

    Share

    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı: 428
    Yaş: 46
    Nerden: İstanbul
    Ruh Haliniz:
    Medeni Durumunuz: Evli
    Meslek: Aşçı
    Kayıt tarihi: 06/04/08

    GMT + 3 Hours Gül Tatlısı

    Mesaj  Oktay Usta Bir C.tesi 26 Nis. 2008, 13:56

    Gül Tatlısı
    Gerçekten
    çok çekici bir görüntüsü var gül tatlısının.Üstelik gül şeklini
    vermekte o kadar zor değil... Bu tatlının tarifini pek çok yerde
    bulabilirsiniz. önemli bir özelliği var: Margarin veya tereyağı içermemesi .
    Az miktarda zeytinyağı ile bu güzel görüntü ve farksız lezzeti elde
    edebileceksiniz.
    Malzemeler
    Hamur İçin:


    • 1 yumurta
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı şeker
    • 1 çay bardağı irmik
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • birkaç fiske limon kabuğu
    • 1 pakat kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • aldığı kadar un
    Şerbeti İçin:

    • 3 subardağı su
    • 3 su bardağı şeker
    • birkaç damla limon suyu

    Yapılışı
    Öncelikle Şerbet pişirilir. Birkaç taşım kaynatılarak ,koyu kıvamda olmayan bir şerbet hazırlanır. Soğumaya bırakılır.
    Un
    ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.Un ve kabartma tozu
    yavaş yavaş eleyerek eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir
    hamur elde edilir.Hamur merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açılarak, küçük
    ağızlı su bardağıyla veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.

    Gül Şekli Nasıl Verilir?
    Hamurdan
    kesilen yuvarlaklardan ( su bardağı ağzıyla kesebilirsiniz) 5 tanesi (4
    olursa gül şekli olmaz), birisi diğerinin yarısının üstüne gelecek
    şekilde yanyana dizilecek.Kalın rulo hailnde sarılacak, ve ortadan
    ikiye kesilecek. Böylece iki adet gül elde etmiş olacaksınız.
    Güllerin
    ortasına fındık koyarak tepsiye dizin. 180 C de kızarana kadar pişirip
    , ılık şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için tepsinin üzerine başka
    bir tepsi kapatmayı unutmayın.Bir gün dinlendikten sonra ikram
    edebilirsiniz . Afiyet olsun.

      Forum Saati Cuma 25 Nis. 2014, 05:39