Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    Sıcak ve çıtır Ramazan pidesi

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 50
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7516
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours Sıcak ve çıtır Ramazan pidesi

    Mesaj  Oktay Usta Bir C.tesi 26 Nis. 2008, 14:35

    Sıcak ve çıtır Ramazan pidesi

    Ramazan denince akla ilk gelen tatlardan biri, ramazan pidesi.
    Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklara takılmaktansa gelin, bu
    ramazan bir değişiklik yapıp buram buram tereyağı kokan çıtır pidenizi
    evde kendiniz hazırlayın.


    Ramazan pidesi
    KAÇ KİŞİLİK:2
    HAZIRLAMA SÜRESİ:40 dk
    PİŞME SÜRESİ:20 dk


    Malzemeler:
  • 1 kg un
  • 50 gr maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 çorba kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su

  • Yeterince tuz
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1.5 çorba kaşığı çörekotu




    Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin.
    Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su,
    eritilmiş tereyağı, sıvıyağtuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Suyu
    azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar
    yoğurun.


    Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin. Üzerlerine bıçağın ucu
    ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin.


    Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak
    pide şeklinde açın. Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava
    biçiminde çizin. Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini
    kaplayacak şekilde sürün.


    Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30
    dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri
    kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

    ÖNERİ
    Pidenin üzerine dilerseniz susam taneleri de serpebilirsiniz.











      Forum Saati Ptsi 18 Haz. 2018, 08:17