Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    AY TATLISI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours AY TATLISI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Paz 06 Nis. 2008, 17:51

    AY TATLISI


    MALZEMELER:

    1 çay b. yoğurt
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. su
    1 yumurta
    yarım p. kabartma tozu
    3 çorba k. sirke
    alabildiği kadar un

    Arası için:
    1 kase ceviz

    Üzeri için:
    150 gr tereyağı

    Şerbeti için:
    3,5 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon suyu
    Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,
    sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
    karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu
    ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
    hazırlayın. hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi
    bırakın. bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
    dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp
    aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
    üst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince
    ince açın. üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını
    serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden
    çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde
    kesin. ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp
    fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş
    tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.
    ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
    gezdirin.nefis bir hamur tatlısı
    Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızda
    baş köşede yer alacak..

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 14:05