Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    IRMIK HELVASI

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours IRMIK HELVASI

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 25 Nis. 2008, 18:56

    IRMIK HELVASI



    Su siralar baktimda cok ust uste tatli, pasta, kek gelmis. Haftaya da
    tatli yiyelim tatli konusalim diye, helvayi yayinlamak istedim.

    Irmik helvasini, her anne gibi, benim canim annem de cok ama cok
    guzel yapar. Her tadan da daha sonra hep ister, ozellikle esim. Annem
    en son yanimiza geldigi zaman gene yapmisti ve tarifini de o zaman
    almistim. Annemden ogrendigim haliyle irmik helvamiz:





    • 1 su bardagi irmik
    • 2 su bardagi toz seker
    • 2 su bardagi sut
    • 1 paket dolmalik fistik
    • 50-75 gram kadar tereyagi, istenirse biraz daha fazla konabilir




    Sut ve seker, derince bir kapta kaynatilir ve kisik ateste sicak kalmasi icin bekletilir.




    Buyukce, kapakli bir tavada tereyagi, dolmalik
    fistik ve irmik, fistiklarin rengi degisene dek kavrulur. Kavrulma
    sirasinda surekli karistirilir. Kavrulduktan sonra sicak sutlu serbet,
    yavas yavas ve bir taraftan da karistirilarak irmikli karisimin icine
    dokulur ve iyice karistirilir. Daha sonra ocagin alti kisilir, tavanin
    agzi kapatilir, arada karistirarak, irmigin sutu cekmesi beklenir ve
    sutu cektikten sonra da, agzi kapali olarak demlenmeye birakilir. Arzu
    edilirse tarcin ilave edilirerek afiyet ile yenir. Afiyet seker olsun,
    ama kilo olmasin:))

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 13:57