Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    HAMSİLİ PİLAV

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 6980
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours HAMSİLİ PİLAV

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 25 Nis. 2008, 18:09


    HAMSİLİ PİLAV
    Malzemeler;
    *1,5 -2 kg hamsi,
    *2 su bardağı pirinç,
    *1 adet soğan,
    *2 yemek kaşığı çamfıstığı,
    *2 yemek kaşığı kuş üzümü,
    *3 yemek kaşığı tereyağı,
    *tuz, nane, karabiber.
    *1 tatlı kaşığı toz şeker.
    Hazırlanışı;
    1.Soğanı
    yemeklik doğrayın. Tereyağında soğanı, şekerle beraber kavurun. Pirinci
    iyice yıkayıp, süzdükten sonra soğana ilave ederek kavurmaya devam
    edin.
    2.Tuz ve 3 - 3,5 su bardağı su ilave ederek, orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
    3.Kuşüzümü (suda bekletilmiş), nane ve karabiberi ekledikten sonra, pilavı karıştırın ve demlenmeye bırakın.
    4.Hamsilerin kılçıklarını çıkarın ve yıkayın.
    5.Bir
    borcamı veya kelepçeli kek kalıbı yağladıktan sonra hamsileri kuyruk
    kısımları dışarı gelecek şekilde aralıksız dizin.Kalıbın kenarlarınada
    hamsileri dizin.
    6.Pilavı, hamsilerin içine dökün ve düzeltin.
    7.Üstünü yağlı kağıt ile kapatarak, önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişinceye kadar pişirin.
    8.Pişen pilavı,servis tabağına ters çevirerek yerleştirin, dilerseniz limon ve maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun.

      Forum Saati C.tesi 23 Eyl. 2017, 14:06