Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    KALPLİ KAKAOLU KURABİYELER..

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7030
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours KALPLİ KAKAOLU KURABİYELER..

    Mesaj  Oktay Usta Bir Cuma 25 Nis. 2008, 17:56




    Kurabiye Hamuru için gerekli malzemeler ;


    • 1.5 su bardağı un
    • 120 gr tuzsuz tereyağı (tereyağı miktarı arttıkça kurabiyelerin lezzetleri ve kıtırlıkları artacaktır)
    • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 3
      çorba kaşığı toz kakao ( ben "Nomu Cacao" kullanıyorum.Fiyat olarak
      diğerlerine göre daha pahalı ama kalite ve sonuç olarak çok farklı)
    • 1 yumurta
    • yarım çay kaşığı karbonat
    Üzeri için ;

    • 60 gr sütlü + 60 gr bitter küvertur
    • isteğe göre inci şekerlemesi
    Tereyağını
    ve yumurtayı kurabiye yapmaya başlamadan 40 dakika önce buzdolabından
    çıkaralım ve oda ısısında ılınmalarını bekleyelim.Unu,kakaoyu,
    pudra şekerini ve karbonatı geniş bir hamur yoğurma kabına eleyelim.
    Ortasını elimizle açalım ve yumurtayı kıralım. Tereyağını ise küp küp
    kesip yumurtaların üzerine ilave edelim ve unları ortaya doğru
    toparlayarak yoğurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika hamurumuz
    toparlanana kadar yoğuralım. Streç filmle kaplayıp 10-15 dakika kadar
    buzdolabında bekletelim. 1- Buzdolabından
    hamurumuzu çıkartalım. Tezgahımızın üzerine bir avuç kadar un
    serpiştirelim. Ve hamurumuzu merdane ile incecik açalım. İnce açtığımız
    hamurumuzu kalpli kalıplar ile keselim. Kalpli kalıpları çok çeşitli
    dükkanlarda bulabilirsiniz. Paşabahçe'de, İkea'da, Fermo'da, Nüans'ta,
    Esse'de vb. birçok mutfak eşyası satan mağazalarda bulabilirsiniz.
    Hatta büyük süper marketlerde bile rahatlıkla kurabiye kalıpları
    bulabilirsiniz. Kurabiye kalıplarını ayrıca şeker hamuru çalışırkende
    kullanabilirsiniz.2- Fırınımızı 180 dereceye
    getirip ısıtalım. Yağlı kağıt veya silpat serdiğimiz fırın tepsisine
    kurabiyelerimizi yerleştirelim. Yaklaşık 2 fırın tepsisi kurabiyemiz
    çıkacaktır. Isıttığımız fırınımızda yaklaşık 15-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde kurabiyelerimizi soğutalım.



    3-4
    Kurabiyelerimiz soğurken yurt dışında yaşayan okuyucularım için
    (özellikle Fransa, İtalya bölgesindekiler için) çok sevdiğim ve çok iyi
    sonuç aldığım çikolataların adlarını vermek istedim.
    Birçok ülkede
    marketlerde "Dessert Chocolate" olarak satılan, tatlılar için özel
    olarak üretilmiş çikolatalar satılmaktadır. Türkiye'de bu çikolatalar
    marketlerde satılmamaktadır. Pasta malzemeleri satan mağazalarda ise
    "küvertur çikolata" olarakta satılmaktadır.

    Sonuç olarak hem
    dessert chocolate'lar hem de küvertur çikolatalar özel olarak tatlı
    yapımı ve çikolata eritmek için üretilmişlerdir. Tatlı ve
    pastalarınızda daha iyi sonuç alabilmek için bu tip çikolataları
    kullanmanızı tavsiye ederim.




    5-
    Kurabiyelerimizi yaklaşık bir saat bekleyerek soğutuyoruz. Toplam 120
    gr olan çikolatalarımızı benmaride eritiyoruz. Eğer kuvertür veya
    dessert chocolate kullanırsanız çikolata ile çalışmanız çok
    kolaylaşacak ve çok daha iyi sonuçlar alacaksınız.

    6-7
    Erittiğimiz çikolatalarımıza kurabiyelerimizin bir kısmını batıralım.
    Ve fazla çikolatasını süzelim. Ben süzmedim çünkü bizim evdekiler
    kurabiyeleri çok çikolata ile seviyorlar.



    8-
    Çikolataya batırdığımız kurabiyelerimizi tekrar yağlı kağıt veya
    silpatın üzerine yerleştirerek kurutalım. Kurutma işlemi sırasında
    buzdolabını kullanmayalım, oda ısısında serin ve kuru bir yerde
    uygulayalım.

    Eğer isterseniz çikolatalar daha ıslakken inci şekerlerimizi üzerilerine serpiştirebiliriz.

    Bu
    kurabiyeleri şık bir kutunun içerisine yerleştirerek sevdiklerinize
    hediye olarakta götürebilirsiniz. Eminim çok hoşlarına gidecektir..

    Hepimize afiyet olsun..

      Forum Saati Çarş. 18 Ekim 2017, 12:03