Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Siteye üye olup giriş yaparak, üyelere özel tarifleri görme imkanına kavuşabilir, haftalık tariflerimizi e-mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz üye olmak için tıklayın...
Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Oktay Usta Yemek Tarifleri Yeşil Elma

Giriş yap

Şifremi unuttum

MENÜ

TAGS

HOŞGELDİNİZ

Tarifleri Görmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir

Eğer Üye İseniz Lütfen Siteye Giriş Yapınız










Oktay Usta, Yemek Tarifleri, Yeşil Elma Programı, Resimli Yemek Tarifleri, Oktayustam.com, Oktay UstA pasta tarifleri, kek tarifleri, resimli kurabiye tarifleri, oktay usta resimli tatlı tarifleri, http://oktayusta.yoo7.com
Hepsi 1 Şarkıları
Doğum Günü Mesajları
pagerank web counter

    LİMONLU CHEESECAKE

    Paylaş
    avatar
    Oktay Usta
    Admin

    Mesaj Sayısı : 429
    Yaş : 49
    Nerden : İstanbul
    Ruh Haliniz :
    Medeni Durumunuz : Evli
    Meslek : Aşçı
    Puanlar : 7030
    Tanınırlık : 0
    Kayıt tarihi : 06/04/08

    GMT + 3 Hours LİMONLU CHEESECAKE

    Mesaj  Oktay Usta Bir Çarş. 23 Nis. 2008, 02:13

    LİMONLU CHEESECAKE




    malzemeler.......


    1,5 paket burçak bisküvi,

    100 gram tereyağ,

    1/2 çay bardağı süt

    500-600 gram labne (550 gramlık tek paket kullandım),

    1 su bardağı toz şeker,

    1 paket (200 ml) sıvı krema,

    2 yumurta,

    1 paket vanilya,

    3 tepeleme çorba kaşığı un,

    2 limonun suyu, 1 limon kabuğu rendesi,

    1 paket tart jölesi,

    Süslemek için portakal dilimleri.(aslı limon dilimleri)

    yapılışı................

    Kalıbınızı alimünyum folyo ile kaplayın, tabanına yağlı kağıt serin.

    Bisküvileri
    robotto çekin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
    Yumuşak kıvam istemiyorsanız sütü koymayabilirsiniz. Ben süt koymayı
    tercih ediyorum.

    Kalıbın tabanına bu karışımı döküp bastırın. Buzdolabına kaldırın.

    Yumurta (oda ısısında olacak)ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpın.

    Unu,krema, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Çok fazla çırpmayın. Bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.

    En son labneyi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Homojen bir karışım olacak.

    20
    cm'lik kelepçe kalıba karışımı yayıp Önceden ısıtılmış 200 derece
    fırına koyup ısısını 150 dereceye getirin ve 1 saat pişirin.

    Pişince
    fırının kapağını açmadan çok az aralayıp soğutun. Fırından çıkardıktan
    sonra da oda ısısna gelene kadar bekletip buzdolabına kaldırın.

    Ertesi güne kadar buzdolabında beklesin.

    Üzerini
    süzlemek için tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. limon
    dilimlerini kekin üzerine istediğiniz şekilde dizip jöleyi dökün.(ister
    oda ısıssına gelince süsleyin isterseniz ertesi gün). Soğuyunca
    kalıptan çıkarıp servis yapın.......
    not...........arkadaşım limonla süslemiş ama ben portakalım vardı onunla süsledim.......bilginize...

      Forum Saati Çarş. 18 Ekim 2017, 11:59